Tuesday, November 6, 2007

31.Märts- El Jadida-Casablanca



Täna rändame siis oma viimasesse linna!
Hommikul enne linnast lahkumist oli meil Kädiga kindel soov päikest võtta. Kirjutasime end hotellist väja. Poisid läksid rongijaama otsima, et me Casablancasse jõuaksime. Rongijaama jõudes said poisid üllatuse osaliseks. Teavitati neile, et järgmine rong läheb alles 5h pärast ja neil pole seal üldse mingit asja. Vähemalt oli poiste taksojuht nii mõistlik ja ootas neid. Egas midagi...järgmine sihtpunkt-bussijaam. Sinna sai kotid ära pandud. (bussipilet El Jadidast-Casablancasse 30 DH). Meie olime KÄdiga kenasti rannas kohvikus kohvitamas ja ei märganudki, et kohviku ülemisele servale olid kohalikud mehed nagu kanad õrrel end kenasti meid vaatama sättinud. Ja nii nad seal istusid. :)
Natukene päikest ja natukene ookeani. Vesi oli ookeanis kuskil 15 kraadi. Jalgupidi sai seal mulistatud. Oleks ujuma ka läinud, aga pärast oleks kohustuslik pesemine pidanud olema. Seda meil paraku kuskilt võtta ei olnud.

peale rannamõnusid läksimegi ära bussijaama. Bussini oli aega 2h ja seda ei kavatsenud me bussijaamas, kus oli päris tugev uriinilehk veeta. Otsustasime natukene rohkem kulutada ja taxoga minna. Taksojuhtide high summa oli 300DH Casase. Ei, meie nii palju ei maksa. Saime hinna 250DH peale. Tänu sellele läks seal päris tugev mäss taxojuhtide vahel lahti. Taksojuht oli meil vägev. Kõigepealt palus ta raha, et saaks kütust osta. Okei.

Mis juhtus teepeal... El Jadida- Casablanca
Teeservas oli juhtunud üks taksoõnnetus. Kõik võimalikud autod, kes sealt mööda sõitsid jäid seisma ja läksid kohe uudistama, mis siis täpselt juhtunud oli. Nii ka meie taksoonu. Meie istusime nagu kukununnud taksos. /Takso oli teelt välja sõitnud, päris lömmis ja tagumine raatas oli alt ära. Aga kõik paistsid terved olevat/ Jäi mulje nagu oleksid sellised õnnetused seal väga harv juhus. WOW...no mina ei imestaks sellise asja üle. Kui ikka 2-realisel maantee l tekitatakse sujuvalt 2 rida lisaks ja kiirus on keskmiselt 100-130km/h siis..hmm! Aga mainin ära , et Sharm El Sheiki taksodele jäävad nad alla kui Maroko ja Sharmi taksojuhtide streetrace korraldada. :)
Sõitsime edasi. Ühel hetkel hakkas meie taksojuht oma tooli all midagi õngitsema ja suurem osa tema vaatest läks ka tooli alla, mitte aga teele. Okei..mis ta seal sebib? ja voilaa... pisike piip ilmus pingi alt koos juhiga välja. Paar mahvi kanepit, muhe nägu ja jätkame teed. Me vaatasime lihtsalt teineteisele otsa...keegi ei osanud midagi öelda. :) No kui selle maa mehed ikka juua ei saa siis nad pahvivad kanepit. Ja nii ongi. Peale paari mahvi ilmus järgmine naljakas asi pingi alt. Pool klaasi piparmündi teed ka peale. Meil tekkis küsimus, et kas meil oleks ka äkki võimalik midagi tellida? Paninit või värsket apelsinimahla? Neee... Aga taksojuht pidevalt seletas meile midagi toredas prantsuskeeles. Meie ainult noogutasime ja ütlesime " Siii..!"
Casablanca oli ilus. Teeservas olid villad. WOW...rikkad inimesed. Suured villad.
Linnas hakkasime kohe hotelli otsima. Ega see nii kerge polegi. Leidsime okei koha ja otsustasime sinna jääda. /hind oli 140 DH öö 2-ne tuba, koos hot showeri ja rõduga./
Jesstas kui palju inimesi siin on. Kõik sagivad ringi. Ja kui must..kui kui kui kui must/räpane. Aga meil on puhkus! :)
Süüa! Juua!
Hotelli kõrval oli üks kena restoran. Tõeline restoran! Päris! Jee...lõpuks.
Valisime toidud välja. Ma sain päris pastat. Päris head sööki. Sööki, mille kõik ära sõin. Huhh! Tundsin, esimest korda suurt-suurt isu Eesti järele. Korraliku söögi järele!
Õhtul mängisime kaarte ja läksime varakult magama. Et ikka jälle 12h täis saada. :)

No comments: